גֵּנֵאָלוֹגְיָה [ש'ע, נ'] חקר השורשים המשפָחתיים. אילַן יוּחֲסין, מוצא המשפָחה. ובהשאלה: חקר המקורות של נושאים שונים.
אחד התחומים שעסקו בהם באינטרנט מראשיתו הוא הגנאלוגיה. תחום זה מתאים במיוחד לאינטרנט בגלל קלות הגישה למאגרי מידע והקלות היחסית של יצירת קשר בין בני אדם ברחבי העולם. חוקרי שורשים, ובעיקר חוקרים יהודים בישראל ובארצות הברית, ניצלו את הרשת לא רק כדי למצוא קרובים ומידע על משפחתם, אלא גם כדי למצוא מידע היסטורי ותמונות של עיירות המגורים של אבותיהם באירופה, כדי למצוא שכנים וקרובים שיכלו לספר להם על משפחתם ואפילו כדי להכין את טיולי השורשים שלהם. ניצול המחשב ויכולת הזיכרון שלו אפשרו לבנות מאגרי יוחסין גדולים במיוחד, שבהם ניתן לחפש על פי שם או על פי עיירת מוצא.
למרות ההתאמה בין תחום הגנאולוגיה לאינטרנט, ואף על פי שהוקמו עשרות אתרים העוסקים בתחום זה בשפה האנגלית, וביניהם גם אתרים המתרכזים בגנאולוגיה יהודית, לא הוקם עד היום אתר מקיף לגנאלוגיה בעברית. רוב האתרים שקמו בעברית הם אתרים של מוסדות או של חברות העוסקות בגנאלוגיה, או אתרי לימוד המביאים מידע מועט יחסית או מתמקדים בנושא ספציפי במחקר הגנאלוגי.
זהו אתר בעברית העוסק בגנאלוגיה של העם היהודי. האתר מיועד לבני נוער העוסקים בתחום זה, בעיקר במסגרת עבודות השורשים הנהוגות בכיתות ז'. באתר תמצאו מאגר מידע, ובו מאמרים, הוראות הכנה ומאגרי שאלות ותשובות (F.A.Q). באתר ניתנת לתלמידים גישה נוחה, מלווה בהנחיה, למאגרים הקיימים באתר הגנאלוגיה היהודית JewishGen. למען החוקרים הצעירים יצרנו קישורים לקבוצות דיון ותיקות הקיימות ברשת. הפעילויות באתר מיועדות הן לתלמידים יחידים והן לבתי ספר. הפעילויות מדריכות את התלמידים לבניית עבודת שורשים מלאה. עבודות נבחרות שישלחו אלינו יוצגו בתערוכה מיוחדת באתר.
מטרות האתר:
עזרה בכתיבת עבודת שורשים לתלמידי בית-הספר.
לימוד הגנאולוגיה בתור תחום מחקר היסטורי אישי.
לימוד ההיסטוריה הקרובה של עם ישראל.
חיזוק קשרים בין בני נוער בעם היהודי ברחבי העולם.
קהל היעד:
קהל ראשוני: תלמידי כיתה ז' בפרויקט שורשים.
הציבור הרחב, בעיקר הורים של תלמידים וקרובי משפחה.
שתוף פעולה: התשובות הניתנות במאגר השו'ת נכתבות ע'י החברה הגנאלוגית בישראל
האתר נבנה בידי צוות סנונית. גרפיקה: הללי אלעזר בנייה: תומר כהן, קארין רוזנפלד עריכה וכתיבה: יוחאי שרון, אלי הומבורגר
|