סנונית   מאמרים מאגרי מידע מאגרי מידע
 




JGFF כיצד מצטרפים למאגר

אם החלטתם להמשיך לחקור את השורשים המשפחתיים שלכם, מומלץ שתרשמו למאגר ותוסיפו את שם המשפחה והעיירה ממנה באה. אנשים שונים בעולם שיחפשו בעתיד שם משפחה כמו שלכם יוכלו למצוא אתכם וליצור איתכם קשר. ההצטרפות למאגר תאפשר לכם כניסה גם למאגרים נוספים באתר JewishGen.
כדי להירשם למאגר, לחצו על כפתור Enter   בדף הראשי של המאגר.

הדף שתקבלו נועד להבהיר לכם לאיזה מאגר בדיוק אתם עומדים להצטרף, ולוודא שאתם מתכוננים להצטרף כחברים חדשים. אם כבר נרשמתם פעם אחת ופשוט רוצים לעדכן את הנתונים שלכם או לצפות בהם - אתם צריכים לבחור בכפתור Modify או בכפתור List.

דבר נוסף שצריך להיות מובן הוא שההרשמה למאגר היא הסכמה לכך שמשתמשים אחרים במאגר יוכלו לראות את הפרטים שהכנסתם, ויוכלו להתקשר אליכם. זו נקודה חשובה שכדאי להבין: אם ברצונכם לשמור על פרטיות ולא לפרסם כתובת דואל למשתמשי המאגר - פשוט אל תרשמו. ההרשמה גם מתירה לאתר JewishGen לשלוח לכם הודעות מדי פעם על מבצעים ותרומות.
אם אתם מסכימים לכל זה - לחצו על 'המשך - חוקר חדש' (Continue - New Researcher)
עכשיו מתחיל תהליך ההרשמה.

בשלב הראשון יש לבחור סיסמה. שימו לב: הסיסמה חייבת להיות בת 4 עד 8 אותיות וספרות, ללא סימנים מיוחדים (<{-!~|]}>). אנא רשמו את הסיסמה שבחרתם ואל תשכחו אותה! קוד הכניסה שלכם למאגרים השונים באתר יהיה מורכב מהקוד האישי אותו תקבלו בסוף תהליך ההרשמה, ומהסיסמה שלכם.

בשלב שני עליכם למלא פרטים אישיים. גם כאן מדגישים מנהלי המאגר שהמטרה היא למצוא אתכם, ואם ברצונכם להישאר אלמונים - אל תרשמו. יש למלא את הפרטים בדיוק מקסימלי. את כתובת הדואל שלכם תצטרכו למלא פעמיים כדי לוודא שהזנתם נכון ללא טעויות.
בהמשך עליכם לבחור כמה מהפרטים האישיים שלכם יוצגו באתר. תוכלו לבחור בין הצגת הקוד האישי בלבד, הצגת השם וכתובת הדואל והצגת כל הפרטים כולל כתובת המגורים.
בחירה נוספת היא האם להרשות לבעלי המאגר להעביר את הפרטים שלכם לארגונים נוספים שיוכלו לספק לכם מידע על אירועים ומבצעים.

להמשך לחצו על הכפתור Add Researcher Details

לאחר בחירה בהמשך, תקבלו דף ובו סיכום של כל הפרטים שהכנסתם. דגש מיוחד על כתובת הדואל שלכם. אנא בדקו שוב שלא טעיתם. אם במקרה טעיתם, לחצו על הקישור Correct Your Details Online. אם הכל בסדר, תוכלו ללחוץ על כפתור Add Surname/Town Details ולעבור לדף הבא.

כיצד להוסיף שמות ועיירות?
כאשר אנחנו מחפשים מידע על משפחתנו באמצעות המאגר, בדרך-כלל איננו מחפשים את המידע על האנשים החיים איתנו היום. מי שמחפש מידע כזה יכול להתקשר בטלפון. המידע שנחפש יהיה בדרך-כלל על המשפחות בעבר, בעיירות המוצא שלהן. לכן מוטב לכתוב את השם כפי שהיה לפני שסבא עיברת אותו, ואת העיירה בה נולד.
הוספת השמות היא פשוטה למדי. כל מה שצריך לעשות זה למצוא את טבלת השמות למטה, ובה לרשום את השם במקום המתאים, אחריו את שם העיירה ולבסוף את המדינה.
באפשרותכם להכניס עד 16 שמות, אולם תמיד תוכלו להוסיף עוד.
לפני שתתחילו בהוספת השמות, כדאי שתקראו את שמונת הכללים:

  1. השמות באנגלית. דבר זה מובן מאליו למנהלי המאגר, אולם לנו, המשתמשים הישראלים אין זה תמיד ברור. זהו מאגר בין-לאומי והכלל הוא שכל השמות נכתבים באנגלית, ללא סימנים מיוחדים.
  2. בכתיבת שמות - כל שם מקבל שורה. אין לכתוב 'Cohen / Kahan' באותה שורה. אם ברצונכם לכתוב את שתי צורות השם, תצטרכו לכתוב אותן בשתי שורות נפרדות. כך גם בעיירות. אם משפחתכם היתה רחבה וידוע לכם כי קרובי המשפחה גרו בשתי עיירות שונות, רשמו כל שם ועיירה בשורה נפרדת.
  3. בכתיבת השמות יש להשתמש באותיות בלבד, ללא פסיקים, גרשיים וסימנים אחרים.
  4. כאשר יש מספר צורות לכתיבת השם, אין צורך להכניס את כל הצורות של השם. בעת החיפוש יכול המחפש להשתמש באפשרות חיפוש לפי צליל. אפשרות זו מאפשרת חיפוש על שמות בעלי צליל דומה, כמו למשל בשם שטיין. אם תכתבו Stein, ימצא אתכם גם מי שיחפש Shtein, Stone וגם Stejn.
  5. בכתיבת שם העיירה יש להקפיד ולרשום את השם כפי שהוא היום. עיירות וערים רבות שינו את שמם במשך השנים, ובמיוחד לאחר מלחמות העולם והתפרקות הגוש הסובייטי במזרח אירופה, כמו למשל העיר לנינגרד שחזרה להיות סן-פטרסבורג. יש לרשום: San Petersburg. הנימוק לכך הוא שהחוקרים חייבים למצוא את כל המופעים של אותה עיירה באותו מקום, ועל כן יש לבחור בשם אחיד לכל החוקרים. הסטנדט שנקבע על-ידי מנהלי המאגר הוא שימוש בשם המודרני.
  6. כלל נוסף לכתיבת שמות העיירות הוא שיש להשתמש באותיות אנגליות ולרשום את השם כפי שהוא נרשם בשפת המדינה. למשל, העיר וורשה בפולין נכתבת באנגלית Warsaw, בצרפתית Varsovie  ובגרמנית Warschau. אך מכיוון שהעיר נמצאת בפולין, יש לרשום אותה כפי שהיא נקראת בפולנית: Warszawa. כדי לדעת איך נקראת העיירה בשפת המדינה תוכלו להיעזר במאגר העיירות של אתר JewishGen - ShtetlSeeker (במרכז ומזרח אירופה בלבד).
  7. מאותן סיבות, גם בשמות המדינות וגבולותיהן יש להשתמש כפי שהן היום. למשל, העיר לבוב (היום נקראת Lviv, אבל בעבר נקראה גם Lemberg, Lwow או Lvov) היתה לפני מלחמת העולם הראשונה בתחומי אוסטריה, בין המלחמות היתה בתחומי פולין, לאחר מלחמת העולם השניה היתה בתחומי ברית-המועצות והיום היא בתחומה של מדינת אוקראינה. לפיכך, הצורה הנכונה לכתיבה היא: Lviv, Ukraine.
  8. כאשר מזינים שמות ערים בארה'ב וקנדה, יש להוסיף פסיק, רווח, ואחריו את שתי האותיות של המדינה. למשל New York, NY (העיר ניו-יורק במדינת ניו-יורק) או- Toronto, ON (העיר טורונטו במחוז אונטריו). בשם המדינה יש להזין USA או Canada. כדי לדעת מהן האותיות של מדינות ארה'ב וקנדה תוכלו להשתמש ברשימה המופיעה באתר.

לאחר שמילאתם את כל השמות על פי כל הכללים, לחצו על כפתור האישור בתחתית הדף.

מזל-טוב! הצטרפתם למאגר הגנאלוגים של אתר JewishGen.

חזרה לדף מאגרי המידע 



הועלה בתאריך - 14/1/2003 ע"י הפקה סנונית




bullet מאמרים bullet מאגרי מידע
השורשים שלי
על אודות עבודת שורשים מחקר גנאלוגי קבוצות דיון נווט אתרים
לדף הראשי
*
 
 

על אודות - עבודות שורשים - מחקר גנאלוגי - קבוצות דיון - נווט אתרים - לדף הראשי

.הופק בשיתוף מטה קרמניצר - שנהר. המזכירות הפדגוגית, משרד החינוך
(כל הזכויות שמורות © 2002. סנונית (ראה תנאי שימוש